Skip to main content

BRENG JE BOODSCHAP IDEE VERHAAL DOELGROEP BETOOG VISIE IN BEWEGING

Spatheldere uitleganimaties en toffe stop-motion zijn al jaren Jochem’s visitekaartje. Met een achtergrond als musicoloog en documentairemaker ontwikkelde hij zich tot een talentvol verteller en veelzijdig verbeelder. Jochem beheerst het hele traject, van concept tot uitvoering, en denkt graag met je mee over hoe je jouw boodschap of idee zo helder mogelijk kunt overbrengen.

VERHELDER

Met een steengoede uitleganimatie brengt Jochem van der Heide in korte tijd een lastig verhaal of gevoelige materie begrijpelijk over.

Bekende namen als de Universiteit van Amsterdam, het Trimbos-instituut en Het Spoorwegmuseum gaven hem in de afgelopen jaren hun vertrouwen.

Case: Buuurthuis te koop

VRAAG AANDACHT

Hier tekstje over mijn ‘tweede pijler’: trailers, leaders, opvallende dingen; reclame’tjes dus. Zoals de aankondiging voro Spoorwegmuseum hiernaast – portfolio staat er vol mee. Sommige zijn stop-motion, sommige niet. En ik wil wel graag alles stop-motion doen, maar voor velen zal dat te duur zijn.

Als ‘derde kopje’ hier onder mag dan best stop motion speciaal genoemd worden.

 

Case: Trimbos-instituut

VAL OP

Stop-motion brengt stilstaande elementen beeld voor beeld in beweging. Jochem van der Heide creëert met deze oude techniek de meest eigentijdse en originele animaties, die juist nu opvallen: als bumper, leader of gewoon op de socials.

Case: Zakelijkschrijven.nlCase: Talencentrum Leiden

CREATIEVE COLLEGA’S

Om jouw animatie nóg beter te maken, werkt Jochem graag samen met diverse uitmuntende creatieven, onder wie illustratoren, motion-designers en componisten. Zo is je animatie bij Jochem altijd in de meest talentvolle handen.

Diederick Geers
Motion design

Eline Schipperen
Illustratie

Papernerd
Paper Art

Diederick Geers
Motion design

Eline Schipperen
Illustratie

Papernerd
Paper Art

WERKWIJZE

Luisteren

Jochem drinkt zijn koffie zwart. Goed om te weten, want hij komt graag eerst bij je langs. Om aandachtig te luisteren naar wie je bent, waar je voor staat en wat je wil overbrengen. Om hardop met je mee te denken en zo samen tot een heldere briefing en goede afspraken te komen.

Jochem duikt in de materie. Soms is de boodschap snel duidelijk, soms is meer onderzoek nodig – want om een knap lastig verhaal uit te leggen in twee minuten, moet je het uiteraard eerst zelf doorgronden.

Op zoek naar de essentie dus!

Jochem geeft je verhaal vorm. Met alle informatie en inzichten in zijn achterhoofd vertaalt Jochem dit in een creatief concept. Daarin laat hij je zien op wat voor manier hij jouw wensen handen en voeten wil geven. Hij licht zijn idee toe, laat je moodboards zien, toont de eerste beelden en samen bespreken jullie wat goed is en wat nog beter kan.

Jochem toont zich ook in de uitvoering een vakman. Als alle lichten op groen staan, werkt hij met veel kennis van animatietechnieken en een artistieke inborst geduldig en gedreven aan jouw animatie. Bovendien beschikt hij over een netwerk van bevlogen professionals, die vanuit hun
eigen vakmanschap kunnen bijdragen aan het perfecte eindresultaat.

Je animatie is nu klaar voor gebruik. Een unieke creatie die op een heldere manier vertelt wat jij wilt zeggen. Met het maatwerk van Jochem is het resultaat bovendien multi-inzetbaar: korte of langere versies, geschikt voor ieder schermformaat, stills die je kunt gebruiken als teaser en zelfs filmpjes van ‘the making of’. Jouw animatie gaat het vanaf nu overal maken.

TEVREDEN KLANTEN