Skip to main content

JOUW VERHAAL VERDIENT JOCHEM

De één ziet in hem een beeldend storyteller, de ander noemt hem een animatiefreak. Maar Jochem van der Heide is vooral gewoon zichzelf: een slimme jongen, pietje precies, geduldig en altijd op zoek naar de meest originele en effectieve manier om een boodschap in beweging te
brengen.

LIEFDE VOOR MUZIEK

Toen Jochem nog een jochie was, drumde hij al in een punkband. Later zong hij met dezelfde bevlogenheid in een kamerkoor. Hij ontwikkelde een brede muzikale interesse. Deze liefde hoor je terug in de soundtracks van zijn animaties.

TALENTVOL VERTELLER

Jochem weet bovendien waar hij het over heeft: hij werd musicoloog, schreef veel over muziek en gaf tientallen lezingen en cursussen. Zo leerde hij complexe werkelijkheid om te smeden tot aantrekkelijke verhalen. Die vaardigheid zie je terug in zijn heldere scripts.

EERSTE ANIMATIES

Zijn liefde voor het animatievak begon in het Utrechtse Theater Kikker. Hier was Jochem presentator en co-programmeur van Proeflokaal, een open podium voor muziek, improvisatie en eigenzinnige experimenten. Korte optredens, die Jochem steeds vaker introduceerde of aanvulde met tegendraadse filmpjes en animaties.

PROFESSIONEEL

Jochem had zijn passie gevonden. Aan het Art & Design College in Utrecht en de School of Motion in de VS verdiepte hij zich in animatie, grafisch design, illustratie en storytelling. In zijn eigen ‘speeltuin’ experimenteerde hij volop met bewegend beeld. En hij had er al snel veel bekijks mee, waardoor hij ook steeds vaker in opdracht ging werken.