Skip to main content

UITLEGANIMATIES VOOR DE  STICHTING VOOR VOORTGEZET ONDERWIJS LELYSTAD

HET PROJECT

Opleidingsinstituut Zakelijkschrijven.nl vroeg om een serie typografisch georiënteerde korte animaties voor gebruik op social media en website. Doel was het trekken van aandacht en creeëren van brand awareness. Tegelijk moesten de filmpjes gaan fungeren als speelse interludes tijdens de cursusdagen.

GELEVERD

Twee uitleganimaties

JAAR

2016

DE OPLOSSING

Als startpunt voor deze serie kozen we een aantal veel gemaakte schrijffouten en stijlblunders, op grappige of prikkelende manier in beeld gebracht met behulp van stop-motion.

In enkele filmpjes zien we de handen bijna letterlijk in gevecht me de taal/typografie. Ook dit was een voordehandliggende keuze: schrijven doe je immers ook ‘met de handen’. Of dat nu middels pen of toetsenbord is.

RESULTAAT

De video’s werden op social media veel geliked, veel bekeken en vaak gedeeld. Ze maken nog altijd onderdeel uit van de website van Zakelijkschrijven.nl, als ‘mini schrijftutorials’.  Tijdens de cursussen zetten de groepstrainers ze steevast in.

Jochem maakt niet zomaar mooie dingen, maar verdiept zich eerst grondig in doel en doelgroep van het project. Ik ben heel blij met deze animaties!

Afke van der HorstDirecteur Zakelijk Schrijven

PROCES

Het handwerk achter een stop-motion-animatie is visueel aantrekkelijk. Een kijkje achter de schermen is bij dit vrij complexe proces bovendien interessant.

Het levert leuke content op – ook voor de klant. Daarom zijn een of twee making of’s vaak onderdeel van het totale pakketje dat ik verkoop. Zo ook in dit geval.