Skip to main content

WHITEBOARD STOP-MOTION ANIMATIES VOOR HET TRIMBOS-INSTITUUT 

DE UITDAGING

De uitdaging die het Trimbos-Instituut voor dit project stelde, samengevat:

Leg de activiteiten ‘implementatie’ en ‘economische evaluatie’ uit, zo helder en beknopt als mogelijk; aan een doelgroep – waaronder zorgverzekeraars en GGZ-instellingen – die niet in alle gevallen van de ins- en outs van deze toch abstracte activiteiten op de hoogte zal zijn.

KLANT

Trimbos-Instituut

GELEVERD

2 Stop-motion animaties

JAAR

2016

DE OPLOSSING

Om de ‘droge’ begrippen ‘implementatie’ en ‘economische evaluatie’ te verhelderen was het zaak treffende visuele metaforen te vinden. Dat is gelukt!

Zo wordt het ‘proces van implementatie’ gevisualiseerd als een machine. Aanvankelijk is dit een black box, die soms onbevredigende resultaten uitspuwt. Onduidelijk is waarom. Met hulp van het Trimbos-instituut ontvouwt zich echter het binnenwerk. Dat geeft inzicht. Bovendien komen de controls binnen handbereik, en daarmee de mogelijkheid het proces te sturen.

Knap, hoe Jochem dit ontoegankelijke materiaal wist open te breken en [xxx].

Laila ZaghdoudiTrimbos-Instituut, Communicatieadviseur

RESULTAAT

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Jochem is niet alleen visueel heel creatief, maar schreef op basis van onze input ook het script. Hij denkt inhoudelijk positief-kritisch mee en is bovendien een sterk procesbegeleider. Die combinatie maakt het werken met hem heel prettig.

Joris StaalTrimbos-Instituut, Communicatieadviseur

PROCES

Speciaal voor deze animaties ontwikkelde Jochem een stijl die hij Paper & Whiteboard doopte. Hierin worden eenvoudige papieren vormen – gesneden uit ‘Trimbos-rood’ – gecombineerd met zwarte whiteboard-marker.

Deze strakke, zakelijke look wordt verluchtigd met speelse bewegingen in het handwerk.

Hier onder een kijkje in de keuken.