Skip to main content

Whiteboard stop-motion animaties voor het Trimbos-instituut

De uitdaging

De uitdaging die het Trimbos-instituut voor dit project stelde, in het kort:

Leg de activiteiten ‘implementatie’ en ‘economische evaluatie’ uit, zo helder en beknopt als mogelijk, aan een doelgroep – waaronder zorgverzekeraars en GGZ-instellingen – die niet in alle gevallen van de ins- en outs van deze toch abstracte activiteiten op de hoogte zal zijn.

Klant

Trimbos-instituut

Geleverd

2 Stop-motion animaties

De oplossing

Om de ‘droge’ begrippen ‘implementatie’ en ‘economische evaluatie’ te verhelderen was het zaak treffende visuele metaforen te vinden. Dat is gelukt!

Zo heeft Jochem het ‘proces van implementatie’ gevisualiseerd als een machine. Aanvankelijk is dit een black box, die soms onbevredigende resultaten uitspuwt. Onduidelijk is waarom. Met hulp van het Trimbos-instituut ontvouwt zich echter het binnenwerk. Dat geeft inzicht. Bovendien komen de controls binnen handbereik, en daarmee de mogelijkheid het proces te sturen.

Inderdaad lastige materie, maar we zijn supertevreden met het resultaat!

Laila ZaghdoudiTrimbos-Instituut, Communicatieadviseur

Jochem is niet alleen visueel heel creatief, maar schreef op basis van onze input ook het script. Hij denkt inhoudelijk positief-kritisch mee en is bovendien een sterk procesbegeleider. Die combinatie maakt het werken met hem heel prettig.

Joris StaalTrimbos-Instituut, Communicatieadviseur

Proces

Speciaal voor deze animaties ontwikkelde Jochem een stijl die hij Paper & Whiteboard doopte. Hierin worden eenvoudige papieren vormen – gesneden uit ‘Trimbos-rood’ – gecombineerd met een zwarte whiteboard-marker.

Deze strakke, zakelijke look wordt verluchtigd met speelse bewegingen in het handwerk.

Hieronder een kijkje in de keuken.