Skip to main content

TAAL-TIP STOP-MOTION ANIMATIES VOOR ZAKELIJKSCHRIJVEN.NL

Play Video

Bekijk er vier

DE UITDAGING

Opleidingsinstituut Zakelijkschrijven.nl vroeg om een serie typografisch georiënteerde korte animaties voor gebruik op social media en website. Doel was het trekken van aandacht en creeëren van brand awareness.

KLANT

Zakelijkschrijven.nl

GELEVERD

8 Animaties voor Website en Social

JAAR

2019

DE OPLOSSING

Als startunt voor deze serie kozen we een aantal veel gemaakte schrijffouten en stijlblunders, op grappige of prikkelende manier in beeld gebracht met behulp van stop-motion.

In enkele filmpjes zien we de handen bijna letterlijk in gevecht me de taal/typografie. Ook dit was een voordehandliggende keuze: schrijven doe je immers ook ‘met de handen’. Of dat nu middels pen of toetsenbord is.

HET RESULTAAT

De video’s werden op social media veelgelike’d, veel bekeken en vaak gedeeld. Ze maken nog altijd onderdeel uit van de wesite van Zakelijkschrijven.nl en fungeren hier als ‘mini schrijftutorials’.

HET PROCES

Het handwerk achter een stop motion-animatie is visueel aantrekkelijk. Een kijkje achter de schermen is bij dit vrij complexe proces bovendien interessant.

Het levert leuke content op – ook voor de klant. Daarom zijn een of twee making of’s vaak onderdeel van het totale pakketje dat ik verkoop. Zo ook in dit geval.