Skip to main content

TAAL-TIP STOP-MOTION ANIMATIES VOOR ZAKELIJKSCHRIJVEN.NL

Play Video

Bekijk er vier

DE UITDAGING

Opleidingsinstituut Zakelijkschrijven.nl vroeg om een serie typografisch georiënteerde korte animaties voor gebruik op social media en de website. Doel was het trekken van aandacht en creeëren van brand awareness. Ook zouden de filmpjes worden ingezet als speelse intermezzo’s tijdens de cursusdagen.

KLANT

Zakelijkschrijven.nl

GELEVERD

8 Animaties voor Website en Social

JAAR

2019

DE OPLOSSING

Als startpunt voor deze serie koos Jochem in samenspraak met de opdrachtgever voor een aantal veel gemaakte schrijffouten en stijlblunders, op grappige of prikkelende manier in beeld gebracht met behulp van stop-motion.

In enkele filmpjes zien we de handen bijna letterlijk in gevecht met de taal/typografie. Ook dit was een voordehandliggende keuze: schrijven doe je immers ook ‘met de handen’. Of dat nu met pen of toetsenbord is.

Jochem maakt niet zomaar mooie dingen, maar verdiept zich eerst grondig in doel en doelgroep van het project. Ik ben heel blij met deze animaties!

Afke van der HorstDirecteur Zakelijk Schrijven

RESULTAAT

De video’s werden op social media veel geliked, veel bekeken en vaak gedeeld. Ze maken nog altijd onderdeel uit van de website van Zakelijkschrijven.nl, als ‘mini schrijftutorials’.  Tijdens de cursussen zetten de groepstrainers ze steevast in.

PROCES

Het handwerk achter een stop-motion-animatie is visueel aantrekkelijk. Een kijkje achter de schermen is bij dit vrij complexe proces bovendien interessant.

Het levert leuke content op. Daarom zijn een of twee making of’s vaak onderdeel van het totale pakketje dat Jochem de klant aanbied.